Seinä- ja katto- ja ontelolaattaeristeet

Seinä-/kattolevyjä voidaan käyttää kattoon, seinään ja talon tuuletettuun ylä- ja alapohjaan, kuten ontelolaatan alapintaan.

Joustavan valmistustekniikan ansiosta EPS-eriste voidaan leikata haluttuun eristepaksuuteen ja muotoon. EPS-eristeiden lämmönjohtavuus ei heikkene levypaksuuden kasvaessa ja näin useamman levykerroksen käyttö on tarpeetonta.

styroplast-seina-katto-pack.pngEPS 60, 80 ja 100

Styroplastin EPS-seinä-/kattoeriste on kevyt ja helppo asentaa. EPS-seinä-/kattoeriste on homehtumaton ja lahoamaton, eikä eristeestä vapaudu haitallisia kaasuja. Tuote on erinomainen lämmöneriste ja eristepaksuudet pysyvät kohtuullisina. Puristelujuuden ansiosta eriste on painumaton alusta esim. katoilla vedenerityskermeille eli vesikatteelle. S-kirjain tuotenimessä kertoo, että tuotteen paloluokka on E, eli vaikeasti syttyvää.

Ohutrappauksen alustaksi kehitetty ja testattu harmaa EPS-eriste löytyy Finnfoamin valikoimasta tuotenimellä FF-EPS ETICS. Harmaa FF-EPS on erittäin hyvä myös lämmönjohtavuudeltaan (0,031) eli rakennevahvuus saadaan mahdollisimman ohueksi ja kustannustehokkaaksi.

Ontelolaatan alapintaan myös Styroplastilta löytyy tuote, harmaa Styroplast Optima-eriste. Tuotetta voidaan valmistaa lähes kaikissa levykoissa ja paksuuksissa, mutta yleisimmät koot ovat 2000x1200mm ja 4000x1200mm. Jos eristys toteutetaan ontelolaatan yläpintaan, suositeltava lämmöneriste on Finnfoam lujuutensa ja suuren vesihöyrynvastuksen luoman varmuuden takia.

EPS-lämmöneristeiden tekniset ominaisuudet

Ominaisuus EPS 60 S EPS 80 S EPS 100 S
Lyhytaikainen
puristuslujuus (kPa)
> 60 > 80 > 100
Pitkäaikainen
puristuslujuus (kPa)
> 18 > 24 > 30
Europaloluokka E E E
Lämmönjohtavuus
kuivana (λDeclared)
0,039 0,037 0,036

 

Hankinta- ja toimitusehdot

Noudatamme kaikissa toimituksissamme rakennustuotteiden yleisiä hankinta- ja toimitusehtoja (RYHT2000). Kyseiset hankinta- ja toimitusehdot löytyvät alta.

PDF_file_icon.svg RYHT2000.pdf