Routaeristeet

Routaeristeen tehtävä on suojella rakennusta routavaurioilta koko rakennuksen käyttöiän ajan. Hyvä routaeristys vähentää myös rakennuksen energiankulutusta. Styropalstin EPS pro Routa-levyt eristävät hyvin lämpöä, pitävät pakkasen loitolla ja erityisellä muottiteknologialla valmistettavien pro Routa-levyjen vedenimeytyminen on normaalia blokimuotilla tehtyä EPS-eristettä huomattavasti alhaisemmat.

Mitä on hyvä routaeristäminen?

Tehokas routasuojaus toimii myös kapillaarikatkona ja kestää kosteissa maaeristysolosuhteissa.

Rakennusaikana mm. EPS pro Routa-levyjen erinomainen taivutuslujuus ja sitkeys tekevät siitä helposti työstettävän ja levyt eivät hajoile hallitsemattomasti täyttöjä tehtäessä. Rakennuksen alapohja voidaan toteuttaa joko maanvaraisena tai tuulettuvana eli ryömintätilaisena eli esimerkiksi ontelolaatan alapintaan. EPS-eristeet sopivat kumpaankin vaihtoehtoon.

styroplast-routa-pro-pack.pngEPS 120 Routa ja EPS 120 pro Routa

Muottikoneella tehty EPS 120 pro Routa on laadukkain valinta routaeristämisessä. Levyn vedenimeytyminen on erittäin pieni, alle 1,0 tilavuusprosenttia, kun normaalilla routaeristeellä se on 2,5 tilavuusprosenttia. EPS 120 pro Routa kestää vuodenaikojen lämmönvaihtelut ja levyllä on hyvä pakkasenkesto eli sulatus-jäädytyskestävyys. Suuren murtolujuutensa ansiosta levyillä on poikkeuksellisen suuri taivutuksenkesto EPS-eristeeksi ja levyt kestävät hyvin asennus- ja rakennusaikaiset rasitukset.

EPS 120 Routa ja EPS 120 pro Routa -levyä käytetään kiinteistöjä ja rakennuksia ympäröivään routaeristykseen, piha-alueilla, pihakäytävillä sekä kevyesti liikennöidyillä alueilla, joissa on polkupyöräliikennettä ja vain vähän autoja. On tärkeää huomioida, että eristeitä saa aina kuormittaa rakennusaikanakin vain sen pitkäaikaisen puristuslujuuden mukaan. Lyhytaikainen puristuslujuus tehdään aina puristamalla tuote 10% kasaan, jolloin tuote on käyttökelvoton eli se on vain pikatesti tuotteen pitkäaikaisesta puristuslujuudesta.

EPS 200 pro Routa

EPS 200 pro Routa -levy sopii routaeristämiseen raskaammin kuormitetuilla piha-alueilla, joissa on henkilöautoliikennettä. Liikennöidyillä piha-alueilla pitkäikäisin ja turvallisin routaeriste suuren lujuutensa puolesta on Finnfoam eristeet.

EPS-lämmöneristeiden tekniset ominaisuudet

Ominaisuus EPS 120 Routa EPS 120 pro Routa EPS 200 pro Routa
Lyhytaikainen
puristuslujuus (kPa)
> 120 > 120 > 200
Pitkäaikainen
puristuslujuus (kPa)
> 36 > 36 > 60
Vedenimeytyminen  < 4,0 < 1,0 < 1,0
Lämmönjohtavuus
kuivana (λDeclared)
0,036 0,036 0,033

 

Miksi pro Routa?

Routasuojausominaisuuksia vertaillessa Styropalstin EPS pro Routa on taloudellisin vaihtoehto routaeristeeksi. Pienellä lisäinvestoinnilla saadaan suuri parannus eristeeseen. Saatavana on myös kätevä 100 mm sivupontattu eristelevy, jossa levyn pitkät sivut (1200 mm) on puolipontattu. Näin 100 mm routaeristys saadaan kuntoon yhdellä kierroksella, joka tuo tehoa työskentelyyn.

Eristelevyn rakenne on homogeeninen, eli pintaan tulleet naarmut ja pikkuvauriot eivät heikennä eristeen kosteudenkestävyyttä. Styroplast pro Routa -eristeitä käyttämällä varmistat laadukkaan routaeristyksen rakennukseesi.

Hankinta- ja toimitusehdot

Noudatamme kaikissa toimituksissamme rakennustuotteiden yleisiä hankinta- ja toimitusehtoja (RYHT2000). Kyseiset hankinta- ja toimitusehdot löytyvät alta.

PDF_file_icon.svg RYHT2000.pdf