Optima Grafiittieriste

Grafiittilevyillä erittäin hyvä lämmöneristävyys

Joustavan valmistustekniikan ansiosta EPS-eriste voidaan leikata haluttuun eristepaksuuteen ja muotoon. EPS-eristeiden lämmönjohtavuus ei heikkene levypaksuuden kasvaessa, joten useamman levykerroksen käyttö on tarpeetonta.

Samalla eristepaksuudella saadaan parempi lämmöneristävyys.

Käyttökohteet

Saneerauskohteet, matala- ja passiivienergiatalot sekä betonielementit.

Optima grafiittieriste on erinomainen saneerauskohteissa, joissa on käytettävissä rajalliset tilat eristämiseen. Sisäpuolisissa eristyksissä paksut eristeet vähentävät huoneen kuutiotilavuutta. Optimalla hyvä lämmöneristävyys saadaan tehtyä ohuemmalla eristekerroksella.

Optima lämmöneristeiden tekniset ominaisuudet

Ominaisuus EPS 80 EPS 80S EPS 100 EPS 100 S
Lyhytaikainen
puristuslujuus (kPa)
> 80 > 80 > 100 > 100
Pitkäaikainen
puristuslujuus (kPa)
> 24 > 24 >30 > 30
Vedenimeytyminen < 5 NPD < 5 NPD
Europaloluokka NPD E NPD E
Lämmönjohtavuus
kuivana (λDeclared)
0,031 0,031 0,031 0,031

20 % perinteisiä materiaaleja parempi eristävyys

Optima on monipuolinen eristemateriaali, joka sopii käytettäväksi niin lattian, seinien kuin katonkin lämmöneristyksessä.

Optima valmistetaan grafiittia tai hiiltä sisältävästä raaka-aineesta. Kyseisellä valmistusmenetelmällä saadaan aikaan tehokkaampi lämmöneristävyys. Optiman lämmöneristävyys on jopa 20 % perinteisistä materiaaleista valmistettuja EPS-eristeitä parempi. Tämä mahdollistaa ohuemman eristekerroksen käyttämisen rakenteissa, joten asumiseen jää enemmän hyötyneliöitä.

Optimasta on saatavilla myös vaikeasti syttyvä S-laatu, jota suositellaan käytettäväksi erityisesti katto-/ seinäeristeissä ja ontelolaatan alapinnassa.

Helpon asennettavuutensa ja työstettävyytensä ansiosta Optima on erinomainen tuote rakennuskohteisiin, jotka vaativat ohuen, mutta tehokkaan lämmöneristyksen.

Hankinta- ja toimitusehdot

Noudatamme kaikissa toimituksissamme rakennustuotteiden yleisiä hankinta- ja toimitusehtoja (RYHT2000). Kyseiset hankinta- ja toimitusehdot löytyvät alta.

PDF_file_icon.svg RYHT2000.pdf